Szajnaszentmihály

Magyarok Párizsban hagyott nyomainak kutatása, nagy-nagy szenvedéllyel

Ady ebédje

2015. február 15. 21:14 - Szerelmem, Budapest

A Restaurant Chantier 1906-ban nyílt meg. Ma a századfordulót idéző hangulatával már aligha gondolna bárki arra, hogy valaha "bouillonként", azaz egy tál levest is áruló, olcsó étteremként funkcionált, ahová Ady is be-betért ebédre. Bámulta a nőket, újságot olvasott, és pénztárcája éppen aktuális állapota alapján válogatott az olcsó vagy drágább francia borok között. 
1933-ban André Kertész Bölöni Györggyel végigjárta Ady párizsi nyomait, és itt is készítettek egy fotót, ahol Bölöni a költő szokásos helyén, az ablak közelében üldögél. A kép címe szabadon fordítva: "Ady gyakran ebédelt itt, a Latin-negyedbeli Chantier-ban, amely megőrizte az 1900-as évek hangulatát". Ha ebédre nem is, egy pezsgőkoktélra még nekem is futotta...

1234170_189234154596028_1949442513_n.jpg

1234710_189234247929352_2103348863_n.jpg

1239596_189234191262691_1161228031_n.jpg

1377455_189234284596015_1327163373_n.jpg

1377455_189234284596015_1327163373_n_1.jpg

1379658_189234161262694_1546407392_n.jpg

994005_189234177929359_1155431083_n.jpg

601574_189234124596031_1054170388_n.jpg

579135_189234257929351_1323648330_n.jpg

555455_189234407929336_797349469_n.jpg

1383340_189234127929364_1411641987_n.jpg

1380183_189234231262687_1611993597_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szajnaszentmihaly.blog.hu/api/trackback/id/tr737178635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása